המעשנה

hamaashena-summary

תמיד כיף לנסות מסעדות עם קונספט שונה מהרגיל, כמו במעשנה, מסעדת בשר מעושן, שממוקמת במושב ינוב (חניון צמוד למקום) קרוב לנתניה, 25 דקות מהרצליה.
בשונה ממסעדת אלבמה עם קונספט דומה, השתייה במסגרת הארוחה (שם אין שתייה במקום), מקומות הישיבה נוחים יותר ואין צורך להזמין חודשים מראש.
דבר נוסף שחשוב לציין, המקום בלי תעודת כשרות אך כשר, כלומר אין בשר חזיר והקינוחים פרווה.
יש אפשרות להזמין מנות מסוימות בתפריט אבל האופציה המשתלמת ביותר היא לבחור מתוך המבחר הבא כאשר המסעדה עובדת בשני סבבים – 19:00 עד 21:00 או 21:15 עד 00:00:

  • סעודת מלכים – 250 ש"ח לאדם, שישה נתחי בשר, תוספות, שתייה חופשית וקינוחים
  • הסעודה השביעית – 200 ש"ח לאדם, שבעה נתחי בשר, תוספות, כוס יין/בירה אחת מהחבית (מלכה)
  • הסעודה החמישית – 150 לאדם, חמישה נתחי בשר ותוספות

כשחשבנו מה לקחת, כולנו אוהבי בשר מושבעים, לכן לא הייתה לנו התלבטות, ולקחנו את הסעודה השביעית.
המקום לא מפואר ולא גדול מאוד כמו מסעדת הדסון ברמת החייל, אולם נותן תחושה כפרית וכייפית.
לאורך כל הארוחה הגיעו גם תוספות כמו סלט חסה קולורבי וצנונית, שעועית בפוייקה עם בשר טעימה מאוד, אורז עם שום נחמד, תפוחי אדמה קריספיים וטעימים, מבחר ירקות מעושנים של בטטה, סלק ובצל ורוטב צ'ימיצ'ורי נפלא.
חלק מהתוספות היו מוצלחות יותר וחלק פחות אבל סך הכל השתלבו מצויין עם האוכל.
עם תחילת הארוחה הזמנו גם צ׳ייסרים של ערק עם מספר טעמים. צ'ייסר החרוב היה די טעים.
על כל שולחן, פלטות עם נרות תחתן שממשיכות לצלות את הבשר באיטיות, ושומרות על חום הנתחים.
מנות הבשר מופיעות בתחתית העמוד, אבל מעבר לטעם שלצערי לא ניתן להעביר פה, העישון גרם לכל חתיכת בשר להריח נפלא והגביר את טעם רמת הבשר בצורה משמעותית.
המלצרית סיפרה לנו שסוגי הבשר משתנים ולא קבועים לכל ארוחה אבל עם שבעה סוגי נתחים, הייתי בטוח שנסתדר.
מנת הבשר הראשונה הייתה נקניקיות צ׳וריסו על שוקרוט – טעימות מאוד ולא כמו הטעם שאני רגיל אליהן מנקניקיות צ'וריסו. אחריהן הגיע שייטל (ראמפ בשמו הנוסף) צלי בקר טעים עם מעט שומן. לאחר מכן הגיעו ספייר ריבס טלה ואחריהן אסאדו שחברי לשולחן הללו.  אני פחות אוהב ספייר ריבס ואסאדו אבל יחסית למקומות אחרים שאכלתי אותן בעבר, המנות היו לא רעות. לאחר מכן הגיעה מנת שוק אווז עם טעם ייחודי, מנה שלא יוצא לאכול יותר מדי במסעדות בארץ, מנת בריסקט חזה בקר הייתה מעניינת, ולבסוף נתח קצבים שהיה מצוין ולדעתי התעלה על כל שאר הנתחים. תוספת הצ'ימיצ'ורי התחברה נפלא עם כל הבשרים וחוסלה בכמויות.
נשאר לנו מספיק מקום לנסות את הקינוחים שהגיעו עם תה צמחים טעים אך מעט מתוק מדי. הבננה המעושנת הייתה חביבה אבל לא משהו מיוחד שאחשוב להזמינה בעתיד. מוס השוקולד המריר היה טעים מאוד.
לאורך כל הארוחה המלצרית דאגה לבוא אלינו לשאול אם הכל בסדר, ובמהלך הארוחה גם פנקה אותנו בצ'ייסר סורבה של אשכולית אדומה.  השירות היה יוצא מן הכלל ונתן הרגשה טובה.
לסיכום, כולנו אהבנו מאוד את המקום, האוכל והשירות. לא אומר שמנות הבשר משתוות לבשר שאכלתי במיט בר, הדסון או NG אבל סך הכל החוויה הכוללת הייתה טובה ושווה לגמרי את המחיר.

נקניקיות צ׳וריסו

img_20170301_213828

שייטל

img_20170301_214657

ספייר ריבס טלה

img_20170301_220747

אסאדו

img_20170301_222231

שוק אווז

img_20170301_223643

בריסקט (חזה בקר)

img_20170301_215431

נתח קצבים

 img_20170301_230622

תוספת ירקות מעושנים בטטה סלק, בצל

img_20170301_220756

בננה מעושנת ומוס שוקולד מריר

img_20170301_233127

ציון – 8.5

תאריך הביקורת 01/03/2017

סה"כ עלה 712 לשלושה אנשים (לא כולל טיפ)

– הסעודה השביעית 600
– שוקרוט
– שייטל
– ספייר ריבס
– שוק אווז
– אסאדו
– בריסקט
– נתח קצבים
– צ'ייסר סיפתח 30
– בירה מלכה חבית 27
– בננה מעושנת 35
– מוס שוקולד מריר 20

אתר המסעדה

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s