באקארו

טרנד שמתחזק בשנים האחרונות הוא מסעדות בשר שמאפשרות ארוחת טעימות שכוללת הגשת נתחי בשר שונים. במסעדת באקארו ברחוב זרחין 13 ברעננה –  חווית טעימות, שישה נתחים – 298 ש"ח לזוג ו 149 ש"ח לכל סועד נוסף.  נראה שמסעדת באקארו (משמעות השם קאובוי) עושה דברים קצת אחרת. כשמזמינים את הנתחים הם נמנעים מצליית הנתח מעבר לעשייה המומלצת שלו – לדוגמא נתח קצבים לא מעבר ל MR, ופיקנאייה לא מעבר ל M. אין להם תוספות כמו צ'יפס, אלא  קלאסיות יותר כמו תפוח אדמה על האש ושעועית ירוקה. התפאורה במסעדה מזכירה את המערב הפרוע עם ראשי צבי(מקרטון)  התלויים על הקיר והקירות מצופים בעץ כהה.
הגענו מהעבודה בהפסקת צהריים וניסינו את העסקיות שכוללות מנה ראשונה, מנה עיקרית וגזוז במחיר העיקרית. קיים חניון צמוד למתחם עם חנייה חופשית אבל הוא היה מלא לגמרי, לכן נאלצנו לחנות בהמשך הרחוב.  יש כחול לבן במרחק כמה דקות מהמסעדה.
למנה ראשונה הזמנתי סלט הבית שכלל עגבניות, מלפפון, בצל, גזר וחסה. נחמד, אף שהרוטב בו כמעט לא הורגש.

מנה נוספת, מיקס מחמצים שהייתה דלה מעט בכמות יחסית לסלט הבית או למנה ראשונה במסעדה.

מנה ראשונה נוספת סלט קולסלו, חביב, אף שמי שהזמין חשב  שכמות המיונז במנה מועטה, בדומה לרוטב בסלט הבית.

מנה נוספת מעניינת כמנת פתיחה – תבשיל שעועית ובשר – עוד מנה שאנו רגילים אליה במסעדות מהסוג הזה, הזכירה את הצ'ילי קון קרנה שהופיעה הרבה במסעדות בעבר.
במקרה הזה, היא הייתה לא רעה, אף שהרוטב לטעמי היה נוזלי מדי ובקושי היה בה בשר.

למנה עיקרית הזמנתי נתח פיקאנייה 250 גרם עם תפוח אדמה על האש. נאמר לי שנתח כזה מגיע עם מידת עשיה M ולא יותר. מוזר שהנתח שלי וגם של האחרים הגיעו חתוכים – דבר שגורם לסטייק להתקרר מהר יותר, וחבל. הסטייק עצמו היה סביר, לא מעבר. תפוח האדמה לעומת זאת, היה טעים מאוד.

מנה עיקרית נוספת שהוזמנה – נתח קצבים בדרגת MR עם שעועית. מי שהזמינה את הנתח אמרה שחלק גדול ממנו היה בדרגת מעל MR ואף מעל M, דבר שהשפיע על הטעם, וחבל.

מנה עיקרית נוספת כריך פיקאנייה התקבל באהדה רבה.

המנה העיקרית האחרונה שהזמנו – כריך סלופי ג'ו, הייתה לדעת מי שהזמין, ומזמין את המנה הזו די הרבה במסעדות, לדבריו, המנה די בינונית והגשתה הייתה לא נוחה לאכילה.

הזמנו גזוז רימון וגזוז אננס, נחמד ושונה יחסית למה שאנחנו רגילים להזמין בארוחה. כל המנות הגיעו מהר מאוד עם יחס חביב מהמלצרית ששאלה אותנו מדי פעם איך המנות. המחיר היה סביר בהתחשב בסוג המנות והנתחים. חבל רק שחלק מהמנות לא היו מוצלחות.

ציון – 7

תאריך הביקורת 23/05/2017

סה"כ עלה 293 לארבעה סועדים (לא כולל טיפ)

– תבשיל שעועית ובקר 16
– עסקית הכוללת סלט הבית, נתח פיקאנייה 250 גרם עם תפוח אדמה מדורה וגזוז  79
– עסקית הכוללת מיקס מחמצים, נתח קצבים 250 גרם עם שעועית ירוקה וגזוז  76
– עסקית הכוללת סלט קולסלו, כריך סלופיג'ו עם תפוח אדמה מדורה וגזוז  58
– עסקית הכוללת סלט קולסלו, כריך פיקאנייה עם שעועית ירוקה וגזוז  64

אתר המסעדה

 

כתיבת תגובה