אואזיס

כשמחפשים מסעדה לבלות בה, לרוב מחפשים סוג מסויים, אם יש לנו חשק לאוכל תאילנדי, איטלקי, יפני, המבורגר או סטייק טוב. במקרה של מסעדת אואזיס מדובר במנות מכל העולם, כך שכל אחד אמור תיאורתית למצוא מנה שיתחבר אליה, על אף שהאופציות אינן רבות ומרכיבי רוב המנות נשענות על דגים ופירות ים. משהו שקראתי עליו באתר המסעדה ושמתי לב גם במנות שהזמנו, כשמגיעים מרכיבים טריים ומיוחדים למסעדה, הם משולבים במנות, כמו ואסאבי טרי שהגיע מיפן. אחרי המלצות נרחבות שקיבלתי על המסעדה הגעתי עם חברים טובים לחגוג את תחילת הדרך שלי בעבודה חדשה. המסעדה ממוקמת ברחוב מונטיפיורי 17, תל אביב. חניון מונטיפיורי במרחק כמה דקות מהמסעדה.
כבר בתחילת הארוחה לפני קבלת המנות שהזמנו, הביאו לנו לשולחן שלושה שוטים של בלאדי מרי. טעם חזק ועשיר, דרך מגניבה להתחיל את הארוחה.
למנה ראשונה הזמנו סלט אקזוטי שכלל קלאמרי טרי חלוט, פומלה אדומה וירוקה, ליים, עלי קפיר ועלי סלנובה. הדבר שהתבלט במנה בעיקר זה הרוטב המדהים וטריות המרכיבים. הקלמארי היה נחמד, לא היה לו טעם יותר מידי דומיננטי, אבל הוא השתלב די טוב במנה.

מנה נוספת שהזמנו סשימי אנטיאס עם ואסאבי טרי מיפן, חומץ שזיף אומה ופניני טוביקו. הסתקרנו מאוד לטעום את הוסאבי ביפן כאשר המלצר סיפר שטעמו שונה מזה של הארץ. כפי שניתן לראות, כמות הוסאבי במנה קטנה מאוד אבל היה לו טעם חריף ומגניב שהיה באמת שונה מזה של הארץ שבו הרגשתי בטעם לוואי מסויים. הדג גם כן היה טרי וטעים מאוד. מנה מוצלחת אף שקטנה יחסית למחירה.

המנה העיקרית שהזמנתי נקראה וייטנאם, וכללה פילה דניס ברוטב וייאטנאמי עם שאלוט ,למון גראס, קרמל ופלפל שחור, סלט של איטריות שעועית, אשכולית אדומה, כוסברה, בזיליקום תאילנדי וליים טרי. לדעתי זו המנה המוצלחת ביותר מבין שלושת המנות העיקריות שהזמנו, למרות ששאר המנות היו גם כן טובות מאוד. הדג היה פשוט מדהים עם קריספיות קלה והכנה מושלמת. הרוטב מתוק עם טיפה חמיצות וכל המרכיבים היו טריים והשתלבו נהדר.

מנה עיקרית נוספת אוסקה שכללה סשימי סלמון, עם איטריות תה ירוק תוצרת בית, יוזו דאשי, בוק צ’וי, אספרגוס  ושיסו. גם מנה זו הייתה טעימה לדעתי ולדעת המזמינה. מה שבלט בה זה הטעם המיוחד של האטריות תה ירוק שלא הכרתי ורוטב המנה.

המנה העיקרית האחרונה שהוזמנה פריז כללה חזה ברווז על הגריל עם ריבת תה סיגליות מצרפת על פרנץ’ טוסט פלפל שחור ותאנה צלויה. אני אישית אוהב מאוד חזה ברווז אז התלבטתי אם לקחת את המנה ואף שהיא לא הייתה מוצלחת כמו שלי, אהבתי גם אותה. הברווז הוכן מצויין. מנה זו הייתה מתוקה בטעמה משאר המנות, הודות לריבה, הפרנץ' טוסט והתאנה. מי שמתחבר למרכיבים אלו, יאהב אותה מאוד.

למנות אחרונות ראשית הזמנו BMW מוס שוקולד מריר 70% עם דובדבני אמרנה בקוניאק. מנה חביבה אך די פשוטה ולא מיוחדת לעומת המנות הראשונות או העיקריות.

מנה נוספת טארט פקאן שכללה גלידת קוניאק. טעם מעניין הודות לגלידה שהשתלבה לא רע במנה. שילוב זה גרם לי להעדיף אותה על פני המנה הקודמת.

הזמנו גם שני קוקטיילים נחמדים לאורך הארוחה ולסיום פינקו אותנו על חשבון הבית בשוטים שכללו מאצ'ה וקציפת יסמין. חביב מאוד למרות רק אני אהבתי את הטעם מבין שלושתנו. האחרים הרגישו שהטעם קרמי מדי.

לסיכום, בהשוואה למסעדות אחרות, מחיר המנות גבוה והן לא גדולות במיוחד אבל הרגשנו ייחודיות במנות וטעמים שלא ניתן למצוא בכל מסעדה בארץ והשאיר וחשק לחזור שוב שזה הדבר הכי חשוב במסעדה.

ציון – 8.5

תאריך הביקורת 06/11/2018

סה"כ עלה 736 ש"ח לשלושה סועדים

– בלאדי מרי
– סלט אקזוטי 78 ש"ח
– סשימי אנטיאס 82 ש"ח
– וייטנאם 128 ש"ח
– אוסקה 130 ש"ח
– פריז 130 ש"ח
– BMW מחיר 46 ש"ח
– טארט פקאן 46 ש"ח
– סאקורה 48 ש"ח
– Hakutae Umepon מחיר 48 ש"ח

אתר המסעדה

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s