מלגו ומלבר

מה קורה ששלושה פודיז הייטקיסטים מגיעים למסעדה לחגוג תחילת העבודה של אחת מהחבורה – כמות מטורפת של אוכל בתור התחלה. לאחר שאחותי נהנתה במסעדת מלגו ומלבר לא מזמן, וכן החוויה הלא מוצלחת שלי במסעדת הדגים האחרונה בלוויתן, רציתי חוויה מתקנת.  אין ספק שהמסעדה בחרה לעצמה שם מעניין ומקורי –  פירוש המלים בארמית מבפנים ומבחוץ. הרעיון הוא שניתן לשבת בחוץ על הבר המשקיף על שדרות רוטשילד וכיכר הבימה, או בפנים על הבר המשקיף אל תוך המטבח. המסעדה ממוקמת ברחוב רוטשילד 142, תל אביב. התפריט כולל בעיקר דגים ופירות ים, במחירים גבוהים במיוחד. מי שמחפש מנות אחרות, המסעדה לא בשבילו. המקום עמוס למדי וכדאי להזמין מקום מראש. למסעדה אוירה אנטימית ונחמדה אף שהיא לא מוארת כל כך בפנים.

מלבד הלחם מחמצת למנה ראשונה שהיה סביר ולא יותר, אף שממרח הדלעת וטרגון שהגיע איתו היה טעים מאוד, הזמנו אויסטרס. זו מנה בעיקר למי שאוהב אויסטרס או די הרפתקן באוכל. אחרי הניסיון הרע שלי עם תמנון בפראג, לא הייתי בטוח לגבי המנה אבל לבסוף הזמנתי ביחד עם חבריי והטעם היה מעניין מאוד. הטעם מזכיר את הים – לא כמו לבלוע מי ים אלא מעלה אסוציאציה חזקה שלו עם הטעם. חוויה ללא ספק.

מנה ראשונה נוספת קרפצ'יו דג מוסר וקריספי ג'ינג'ר שכללה אשכולית אדומה, צ'ילי חריף ועלי נענע, הייתה מוצלחת מאוד. במקרים של קרפצ'יו בקר, טעם הבשר הוא בדרך כלל הדומיננטי במנה. כאן טעם הדג היה פחות דומיננטי בשילוב רוטב המנה, אבל עדיין מוצלח והרוטב שדרג את הדג במנה.

מנת סשימי דג אינטיאס דלעת פסיפלורה שכללה אגוזי לוז, בצל ירוק, צ'ילי חריף וויניגרט דלעת-פסיפלורה, הייתה גם מוצלחת ובעיקר בלטה בטריותה עם טעם מרענן.

למנת הביניים לקחנו מנת סקאלופ שכללה בייקוןכרוב ניצנים, תרד וקרם בטטה לבנה. מנת הצדפה הנוספת התבררה כטובה אף שאני פחות נהניתי מהמנה מאשר חבריי לשולחן.

מנת מולים במיסו חריף הייתה מנת הצדפות האחרונה לארוחה וגם אליה פחות התחברתי – לא השתגעתי על טעם המולים, אולם האחרים שאהבו מולים התרשמו ממנה לטובה.

מנת פטוצ'יני בשר סרטנים ושרימפס שכללה עגבנייה, טרגון וציר פירות ים, לדעתי הייתה טעימה, למרות שכשהזמנו את המנה לא נאמר לנו שהשרימפס מגיעים שלמים וצריך לפרק אותם.

המנה שידעתי שאני מזמין שהגעתי למסעדה, פילה דג וארטישוק ירושלמי, שכללה אטישוק אפוי עם אספרגוס, חזרת לבנה מגורדת על קרם ארטישוק ירושלמי-וניל, לדעתי המנה המוצלחת בארוחה. הדג היה מהרמות הגבוהות ביותר שאכלתי ושילוב הארטישוק והקרם היה מדהים.

במהלך הארוחה המלצר ניגש אלינו, עדכן שהמטבח הוציא בטעות מנת דג לברק שלם בתנור ושאל אם נרצה לקבל אותו על חשבון הבית. בין אם זה עקב העובדה שזו הייתה הפעם ראשונה שלנו במסעדה או עקב כמות המנות שהזמנו, זו הייתה הפתעה נעימה. הדג וכן הירקות שהגיעו איתו היו מוצלחים למדי.

למרות המנות הרבות שהזמנו, להפתעתי עדיין היה לנו מקום לקינוחים. מנת הפאי הלימון שהופיעה בתפריט לא הייתה באותו יום ודי הצטערתי. במקומה הזמנו את הקראק פאי שלהם. דווקא כאן הייתה נפילה. המנה לא הייתה רעה אבל לא עמדה בסטנדרט הרמות של המנות הקודמות. כמו כן, קראק פאי לדעתי אמור לעמוד כקינוח בפני עצמו, וכאן, כל הקישוטים מסביב רק הפריעו.

קינוח נוסף שהזמנו, נמסיס שוקולד שהגיע עם גלידת אגוזי לוז ושברי טוויל קרמל מלוח היה מוצלח יותר, שום דבר מיוחד או בולט, אולם שילוב הטעמים היה מוצלח, במיוחד למי שאוהב קינוח מאוד מתוק.

הקינוח האחרון, גלידת דובדבן, גם לא היה מוצלח מהסיבה שטעם הגלידה בקושי הזכיר דובדבן ויותר פירות יער עם טעם חמוץ מאוד. למזלנו, שני הקינוחים הקודמים איזנו את הקינוח הזה מבחינת מתיקות מול חמיצות.

לסיכום, רוב מנות שהזמנו היו ברמה גבוהה, אף שהמחירים במסעדה גבוהים במיוחד. למרות זאת, מומלצת לאוהבי מאכלי ים.

ציון – 8

תאריך הביקורת 19/03/2019

סה"כ עלה 1019 ש"ח לשלושה סועדים

– לחם מחמצת 23 ש"ח
– אויסטר גילרדו 93 ש"ח
– קרפאצ'יו דג מוסר וקריספי ג'ינג'ר 67 ש"ח
– סשימי אינטיאס דלעת פסיפלורה 73 ש"ח
– סקאלופ 88 ש"ח
– מולים במיסו  חריף 88 ש"ח
– פטוצ'יני בשר סרטנים ושריפס 138 ש"ח
– פילה דג וארטישוק ירושלמי 165 ש"ח
– לברק שלם בתנור
– קראק פאי 54 ש"ח
– נמסיס שוקולד 54 ש"ח
– גלידת דובדבנים 17 ש"ח
– סודה 58 ש"ח
– ספייסי מרגריטה  49 ש"ח
– גארדן 52 ש"ח

אתר המסעדה

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s