Isabel Cocina al Disco

במהלך הטיול שלי בארגנטינה, למרות שרוב הזמן נהניתי להזמין במסעדות סטייקים, עדיין חיפשתי מנות מקומיות בכל מקום. כשהגעתי לאל קלפטה ושאלתי בהוסטל שבו שהיתי, המליצו לי על מנה בשם cocina al disco de arado שזה בעצם מעין קדרה עם מנת בשר, תוספות ורוטב. הבנתי שגם צורת הבישול של המנה טיפה שונה וגורמת לרוטב להיות משולב בצורה טובה בבשר ובתוספות. כמובן שהסתקרנתי, ולאחר שהמליצו לי על מסעדה שמתמחה במנה בשם Isabel Cocina al Disco, וכן ראיתי שיש לה ציונים גבוהים מאוד באתרים שונים למיניהם תכננתי ללכת בערב אותו יום שאני עושה את הטיפוס לקרחון פריטו מורנו המפורסם של העיר. היא ממוקמת ב Perito Moreno 95, El Calafate. הצטערתי לראות שכשהגעתי יחסית מוקדם למסעדה, קצת לפני שמונה בערב, שהיא כבר הייתה עמוסה (אין שם בר לשבת, רק שולחנות) ונאמר לי שאין מקום. ניסיתי ללחוץ בעדינות (לילה אחרון שלי באל קלפטה, המליצו לי מאוד על המקום…) והמארחת אמרה שיש שולחן לאחד בתשע וחצי. למזלי המסעדה הייתה חמש עשרה דקות הליכה מההוסטל שלי אז עשיתי קצת סיבובים בעיר וחזרתי מאוחר יותר. המקום לא גדול אך חמים ונעים. כשיצאתי מהמסעדה באחת עשרה, ראיתי שהיא הייתה עמוסה למדי עם תור בכניסה.
חשוב לציין, יש תשלום נוסף בהרבה מסעדות בארגנטינה של דמי שולחן – Cubiertos  שכדאי להכיר, סכום של כמה שקלים.

Bread
חשוב לי לציין שכמעט בכל מסעדה שהגעתי אליה בארגנטינה, הביאו לי לחם לפני המנה הראשונה ללא תשלום, אך הלחם כמעט בכל מקום לא היה טרי או טעים כל כך. המקום הזה היה שונה. הלחם היה רך מאוד, חם, פריך וטעים. כשקיבלתי אותו, נאמר לי שכשמזמינים את מנת הקדירה הוא משתלב טוב כשטובלים אותו במנה, כשיישמתי את ההמלצה, הבנתי למה משקיעים בלחם במקום הזה.

Sopa de dia
למנה ראשונה לקחתי את מרק היום שהיה מרק דלעת. די מוצלח, לא סמיך מאוד במקרה הזה אבל עם טעמים חזקים. שמתי לב שזו מנה שכיחה מאוד בארגנטינה, ובכמה מקומות המרק לא היה עם טעמים חזקים. כאן דווקא כן. היה גם כיף לטבול את הלחם במרק אבל התאפקתי עם רובו למנה העיקרית.

Lomo Pimienta
סוף סוף הגיעה הקדירה. יכולתי לבחור בין סוג הבשר (בחרתי בפילה בקר) וסוג הרוטב (בחרתי רוטב פלפלים). טוב, המלצרית הזהירה אותי שזו מנה לשניים. במחשבה שנייה אולי הייתי צריך להזמין מנה מוקטנת אבל לא נורא, עדיף יותר מאשר מעט. המנה אכן הייתה ענקית אבל לא אכלתי ארוחת צהריים מלבד חטיף וסנדוויץ מסכן. התנפלתי על המנה, ואיזו מנה! כשהתחלתי לאכול את הבשר והתוספות הרגשתי היטב את ההבד6ל בין מנת בשר רגילה עם רוטב למנת בשר קדירה זו שהאוכל מושרה ברוטב. היה בה איזון עדין בין מצב שהרוטב מורגש באופן עדין מדי בבשר לבין מצב שהבשר והתוספות שוחים ברוטב והמנה הופכת למרק. כאן קיבלתי משהו באמצע שהיה אדיר. זה עזר שגם רוטב הפלפלים היה מצויין, לא חריף מדי אבל עם טעמים חזקים, וכאן הלחם השתלב נהדר. הבשר גם היה מוצלח ברמה הגבוהה שאני רגיל בארגנטינה.
ראוי לציין שאף שסיימתי את הבשר במנה, לא סיימתי את כולה לגמרי, כך שמי שמגיע לפה לבד, גם אם הוא רעב מאוד, לדעתי המנה המוקטנת תספיק במידה והוא מזמין גם מנה ראשונה ואולי ירצה קינוח.

שמחתי מאוד שיצאה לי הזדמנות לא רק לטעום מנה מקומית של ארגנטינה, אלא במקום מוצלח שהכין אותה. אפילו יצא לי במהלך הטיול להמליץ לאנשים שפגשתי להגיע לכאן והם רשמו לי אחר כך שאהבו אותה מאוד. לא לפספס אם אתם באל קלפטה.

 ציון – 9.5

תאריך הביקורת 10/10/2019

סה"כ עלה 1910 פסו לסועד אחת (113 ש"ח)

Sopa de dia 280₱
Lomo Pimienta 1260₱
Patagonia Beer 710 320₱
– Cubiertos 50₱

אתר המסעדה

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s