סופר פיצה

זה זמן רב שלא ניסיתי פיצריה חדשה, ולאחרונה קראתי כתבה על סופר פיצה, פיצריה שנפתחה לא מזמן ברחוב לבונטין 19, תל אביב. העובדה שאחד מראשי המקום הוא דייויד פרנקל, השף של פרונטו, אחת המסעדות האיטלקיות האהובות עלי, הייתה סיבה נוספת לסקרנות שלי לנסות את הפיצה במקום.
ממה שקראתי, הבצק מורכב משמונה סוגי קמחים מיוחדים, שנטחנים בטחנת קמח בצפון איטליה (מעניין איך זה מסתדר מבחינת הקרונה בימים אלה). ראשית, הבסיס נאפה אפייה ראשונה עם רוטב עגבניות או שמן זית ואז נשלח למנוחה ולבסוף אפייה שניה במגשי ברזל. כל זאת בשילוב תוספות מעניינות שלא יצא לי לראות בהרבה מקומות גרמו לי להזמין לא אחת אלא שתי פיצות הבייתה. כשמגיעים למקום מזמינים פיצות לפי משקל  במחיר 105־120 ש"ח  לקילו בסגנון טוני וספה וארציאלי. במקרה שלי מאחר והזמנתי הבייתה (בכל זאת, תקופת קורונה), יש גדלים קבועים. גודל פיצה בינונית מספיק לדעתי אף לשני אנשים כך שקניתי כמות לארבעה, ובנוסף הוסיפו לי למשלוח שתי חתיכות קטנות של שתי סוגי פיצות נוספות. כמות קשוחה, אפילו בשבילי.
הראשונה שהזמנתי פיצה פפרוני פרובלון, כללה גבינת פרובולון איטלקית ופפרוני בקר. ראשית כמה מלים על הבצק, מדובר בכמות בצק העבה ביותר שיצא לי להתקל בה בפיצה (מה שתורם לתחושת השובע), בניגוד למקומות כמו פיצה האט, שם למרות הפיצה העבה, מה שמרגישים שם בעיקר בכל ביס זה השמן, פה בכל ביס למרות כמות התוספות, הבצק הוא דומיננטי. מה שמעניין בו שמצד אחד הוא אוורירי ופריך, ומצד שני העובי שלו מייצרת כבדות במנה. כשלקחתי ביס מהפיצה לפעמים הרגשתי שהתוספות מונחות על פוקאצ'ה ולא בסיס פיצה. ללא ספק זה מקום לאנשים שאוהבים פיצות עבות עם דיגש על הבצק.  לגבי התוספת, הפפרוני מורגש מאוד, כמו הגבינת פרובלון. מבין שלושת סוגי הפיצה שהזמנתי, את זו אהבתי ביותר, אף שהצטערתי שהתוספות והגבינה הרגישו משניות ביחס לבצק בפיצה.

השניה שלקחתי פיצה טריו ארטישוק שכללה קרם ארטישוק, ארטישוק טרי וארטישוק מטוגן, לה פחות התחברתי מצד אחד כמות הארטישוק הייתה נדיבה מאוד בפיצה, אבל זה הרגיש פחות כמו תוספת ויותר פשוט כמו כמות ארטישוק ששמו על בסיס גבינה וקרם ארטישוק, כנראה אני מסורתי יותר בטעם שלי של פיצות ממה שחשבתי.

שני הסוגים הנוספים שקיבלתי בפינוק, ראשית פיצה קרם דלעת ותום כבשים שכללה קרם דלעת, גבינת תום כבשים פירנאים וגרעיני דלעת, הייתה מיוחדת מאוד בטעמה אף שלא הרגישה כל כך כמו פיצה אלא יותר כמו פוקאצ'ה עם תוספות עליה והשניה, פיצה סטראצ'יאטלה אנשובי שכללה רוטב עגבניות, גבינת סטראצ'יאטלה, אנשובי, בזיליקום וקונפי עגבניות שרי, אותה לא אהבתי בגלל האנשובי ומשאר התוספות עליה לא התלהבתי.

לסיכום, עם הרבה ייחודיות למקום אני יכול להבין למה הרבה אנשים מגיעים לנסות את הפיצות בה. לדעתי אנשים שמחפשים פיצה עם בצק ייחודי מאוד, מעין גרסה משודרגת לפיצה של טוני וספה וכן פיצות עבות עם דיגש על בצק ותוספות ייחודיות יאהבו את המקום, מי שאוהב פיצות דקות עם תוספות מסורתיות, פחות יתחבר.

ציון – 7.5

תאריך הביקורת 16/07/2020

סה"כ עלה 90 ש"ח לשני סועדים (כולל 18 ש"ח משלוח)

– פיצה פפרוני פרובלון 72 ש"ח
– פיצה טריו ארטישוק 58 ש"ח
– פיצה קרם דלעת ותום כבשים
– פיצה סטראצ'יאטלה אנשובי

אתר המסעדה

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s