Ramon Freixa

טיול בעיר בחו"ל במקרה שלי לא יסתיים ללא מסעדה אחת מתוכננת אם לא יותר לפחות. הפעם בביקורי בספרד בעיר מדריד, קיבלתי המלצות מאניני טעם לפחות כמוני על מסעדת Ramon Freixa בעלת שני כוכבי מישלן הממוקמת במלון Único  ב Calle de Claudio Coello, 67, Madrid. לאחר שקראתי עליה ביקורות נוספות וראיתי שיש תפריט עסקי בצהריים שכולל תשעה מתאבנים, עיקרית וקינוח, גמרתי אומר להגיע אליה באחד מהימים שלי בעיר. דאגתי להגיע בסמוך לשעת הפתיחה של המסעדה בצהריים, ולשמחתי היה מקום. אם זאת, שמתי לב שכשיצאתי מהמסעדה היא כבר הייתה מלאה לגמרי. אין קוד לבוש, אך המקום מרגיש מפואר כיאה למסעדה במלון יוקרתי בעיר.
דבר אחד שהפריע לי, לאחר שהתיישבתי, הגישו לי את התפריט הרגיל ורק כששאלתי על תפריט צהריים, הגישו לי אף אותו. כפי שציינתי יש תשעה מתאבנים, ניתן לבחור בין שתי עיקריות, ומנת קינוח בנוסף לשתייה וקפה במחיר 69 יורו, מחיר לא יקר למסעדת שני כוכבים. נשאר רק לראות אם המנות יהיו מוצלחות.

Baby prawns cones
מנת קונוס עם בייבי שרימפס. המנה כמו שאר המתאבנים, הייתה קטנה למדי. חשוב לא לבוא רעב מדי אחרת זה יגרע מהטעם, שהיה מעניין במקרה הזה.

Mimetic stone of manchego cheese, walnuts and truffle
מנת גבינת מנצ'גו, אגוזי מלך וכמהין. לאחר מכן קראתי שמדובר בגבינה ספרדית, כיאה למקום. טעם מעניין אם כי בפרופורציות כאלה, הטעם כמעט ולא מורגש.

Pumpkin, orange and smoked saffron croquette
אם חשבתי שהמתאבנים הקודמים היו קטנים, פה המנה הגיעה בכף, דבר שלא נתקלתי בו, אף במסעדת מישלן. מנה שכללה דלעת, תפוז וזעפרן. זו כבר הגזמה לתת מתאבן בצורה כזו.

Cruji shiso with pickled mussels
מנת עלי שיסו על מולים כבושים. מנה שפחות התלהבתי ממנה.

Venus margarita cocktail
המנה הבאה הייתה בעצם וריאציה של מרגריטה. טעם סטנדרטי של מרגריטה למרות שההגשה הייתה יפה למדי.

The onion that wanted to be tuna
הבצל שרצה להיות טונה, אהבתי מלבד הגודל.

Cocido
מנת קוזידו (בהשראת מנה של בשר וירקות) שלא אוכל לומר עליה יותר מדי מפאת גודלה.

Parisian mushrooms, truffle and sea urchin
מנה שכללה פטריות, כמהין וקיפוד ים. טעם מעניין, אם כי לא הרגשתי טעם מיוחד של הקיפוד, נראה לי ששמו מעט מדי ממנו.

Souffle bread with ham and caviar
מנת בצק ממולא בחזיר וקוויאר. הייתי נהנה יותר אם היו ממלאים את כל המגש.

bread spreads
כשהסתיימו המתאבנים, לפני המנה העיקרית הגיעו הלחמים, וכאן הייתה וריאציה יפה למדי. הגיע מבחר לחם מגוון שכלל זיתים, אגוזים, חלב קארי, טימין ורגיל. אהבתי את רובם, בעיקר את החלב קארי, טעם שלא יצא לי להתנסות בו בעבר.

three roasted meats cannelloni
למנה העיקרית בחרתי בקנלוני עם עגל, בקר וחזיר. שמחתי לראות שכאן הגיעה מנה בגודל סטנדרטי וטעימה.

chocolate cake and truffle
מנת הקינוח שהגיעה הייתה עוגת שוקולד וכמהין. לא התחברתי כל כך לשילוב, והעוגת שוקולד הזכירה בגודלה את המתאבנים אבל הייתה טעימה.

Petit four
פטיפורים
שמחתי לגלות שלאחר מנת הקינוח הקטנה, הגיעו גם פטיפורים בכמות יפה, והן גם היו טעימים מאוד.

לסיכום, הייתי שמח למנות בגודל סביר יותר גם במקרה של מספר מצומצם יותר של מתאבנים. אמנם נתקלתי בטעמים מעניינים אך לא יכולתי ליהנות מהם מפאת גודלם. הייתי ממליץ למי שמגיע למסעדה, ובמידה וזה לצהריים, לדעת מה מצפה לו, שורה של טעמים מעניינים בגדלים מיניאטורים.

 ציון – 8

תאריך הביקורת 15/02/2018

סה"כ עלה 69 יורו לסועד אחת עבור ארוחה עסקית בצהריים (283 ש"ח)

– soda
– Baby prawns cones
– Mimetic stone of manchego cheese, walnuts and truffle
– Cruji shiso with pickled mussels
– Pumpkin, orange and smoked saffron croquette
– Venus margarita cocktail
– The onion that wanted to be tuna
– Cocido
– Parisian mushrooms, truffle and sea urchin
– Souffle bread with ham and caviar
– bread spreads
– three roasted meats cannelloni
– chocolate cake and truffle
– petit four

אתר המסעדה

כתיבת תגובה