וונג

רובנו גדלנו בארץ על מרק עוף עם שקדים (וקנידלך בפסח) ובהמשך מרקים נוספים כמו ירקות, מיניסטרונה, עגבניות, שעועית ובטטה, אבל כשגיליתי את המרקים של המזרח כמו הראמן היפני, הטום יאם והקוטייאו התאילנדי והפו בו הוייטנאמי, הבנתי שמדובר במשהו קצת שונה. מעבר לתיבולים השונים, המרקים האלה מגיעים בקערות גדולות יותר, לרוב עם בשר, הרבה אטריות ובעצם מהווים מנה עיקרית ולא ראשונה שאנחנו רגילים לה במרק.
מחשבות כאלה עלו לי בראש שעשיתי את דרכי לוונג, מסעדה וייטנאמית שממוקמת ברחוב רוטשילד 15, תל אביב ביום חורפי וגשום . ישבתי בה בעבר אבל לא בצהריים. מסתבר שיש להם עסקית לא רעה של ראשונה במחיר עיקרית שכוללת תה.

התחלתי עם מנה מהאהובות עלי – ביף באן שכללה בשר בקר מפורק בבישול ארוך, איולי אסייתי, כוסברה, צ׳ילי ובצל ירוק בלחמניה מאודה. ציפיתי למנה קטנה יותר אז הופתעתי לטובה שלחמניה בגודל סביר בהחלט נחתה על שולחני. ביס מענג מאוד של הבשר, הרוטב והלחמניה שהייתה מעולה.

20240218_134158

לעיקרית כמובן שלקחתי את מרק הפו בו שכלל נתחי בקר, עשבי תיבול, בצל ירוק, בצל לבן, צ׳ילי, נבטים ואטריות אורז טריות בציר בקר. כל התוספות הגיעו בנפרד מהמרק על מנת להכניס אותן כמה שיותר קרוב לאכילתו. הבשר היה טעים מאוד אף שהייתי שמח לכמות גדולה יותר שלו וכן של האטריות. טעמים לא חזקים כפי שזכרתי בוייטנאם. הרגיש שהמנה עברה הסבה לקלוע לטעם הישראלי. עדיין היה מוצלח. מנה מושלמת ליום חורפי שכזה.

20240218_134430

צרפתי את תפריט העסקית שכן הוא לא נמצא באתר שלהם.

20240218_133157

20240218_133151

לסיכום, מי שמחפש אוכל ויינטאמי טעים שיזכיר לו את ויטנאם או שיעשה לו חשק לטוס לשם, שימו צעדיכם לוונג.

ציון 8

תאריך הביקורת 18/2/2024

סה"כ עלה 88 ש"ח לסועד אחד בעסקית צהריים

– תה נענע ולימון
– ביף באן 9 ש״ח
– פו בו 79 ש״ח

אתר המסעדה

כתיבת תגובה