אוכל איטלקי הוא אחת האהבות הגדולות שלי, הסיבה שאני לא הולך רק למסעדות איטלקיות היא שאני מכין לא מעט אוכל איטלקי בבית ודווקא בחוץ אני אוהב להתנסות במאכלים ממטבחים נוספים. עם זאת, זה תמיד כיף לנסות מסעדה חדשה. כששמעתי על מסעדת לוצ׳ינה במודיעין, שנפתחה בנוסף לאחות הגדולה שלה בירושלים, זה נשמע כמו מקום שצריך לבדוק באחת הגיחות שלי באיזור. באחד הימים אספתי את אמא שלי ואחותי ויצאנו לבדוק את המקום. היא ממוקמת ברחוב שד' המלאכות 1, מודיעין. יש מרכז מסחרי שם אז נוח מאוד למצוא חנייה. שמעתי מחבר שגר במודיעין שהיא די עמוסה בערבים אבל בצהריים פחות. אין עסקיות בצהריים אבל הבחנתי בתפריט בכל מיני מנות מסקרנות.
מנה כזו הייתה סיגר גבינות, סיגרים מלאים בגבינת קשקבל ושקדים עם רוטב חמאתי מתקתק. מנה מעניינת וכיפית לאכילה. חשוב לשים לב שהגבינה ממש חמה בפנים שלוקחים ביס.
המנה הראשונה הנוספת שלקחנו, פוקצ׳ה קפרזה עם עגבניות, מוצרלה ופסטו. כאן באמת מדובר במנה שקשה ליפול בה, מלבד העובדה שהיא הגיעה מעט שרופה, היא הייתה מוצלחת למדי, במיוחד ביום קר כמו זה שהיה לנו.
למנה עיקרית לקחתי ניוקי ערמונים שכוללת פטריות חורש, שמנת, בלסמי מצומצם, קרם פרש ופרמז'אנו. הניוקי היה עשוי מצויין והמנה הייתה משביעה אם כי מתוקה מדי לטעמי.
המנה העיקרית הנוספת שהזמנו הייתה טורטליני פורצ׳יני שכללה פטריות שימאג'י, שמנת, יין אדום, חמאה ומסקרפונה. זו הייתה מנה מוצלחת מהקודמת עם טעמים יותר מאוזנים, אם כי גם פה היה אפשר להקטין את רמת המתיקות שלה לטעמי.
לקינוח, בחרנו במנה שהמלצרית המליצה, קרם ברולה קורנפלקס. הקורנפלקס לא היה מורגש כלל. המנה הייתה פשוטה למדי והרגישה סתמית יחסית לאחרות. לאחר מכן בזמן שיצאנו מהמסעדה שמתי לב שקיימת ויטרינה עם שלל הקינוחים האפשריים. חבל שהמלצרית לא הזכירה זאת, אחרת היינו מסתכלים בויטרינה ובוחרים בקינוח אחר שכן היו אחרים שנראו מוצלחים יותר.
לסיכום, סך הכל הייתה חוויה טובה וטעימה עם כמה טעויות במנות שהיה אפשר לדייק יותר ומנה אחת לא כל כך מוצלחת. המחירים גם בהחלט לא זולים, במיוחד לצהריים.
ציון 7.5
תאריך הביקורת 4/2/2024
סה"כ עלה 344 ש"ח לשלושה סועדים
– קולה זירו 14 ש״ח
– פוקצ׳ה קפרזה 54 ש״ח
– סיגר גבינות 56 ש״ח
– ניוקי ערמונים 82 ש״ח
– טורטליני פורצ׳יני 84 ש״ח
– קרם ברולה קורנפלקס 54 ש״ח