לה מעלה

המטבח המקסיקני לא זכה לפופולריות מובהקת בארץ, שכן קיימות מסעדות כמו של רשת מקסיקנה, מסקל וטאקריה, אבל לא בכמות של מסעדות איטלקיות, יפניות, תאילנדיות, בשר ואחרות. סיבה אחת יכולה להיות שהמנות מזכירות אחת את השניה בטעמיה ורכיביה ואין גיוון כמו במטבחים אחרים. סיבה אחרת יכולה להיות האתגר להקים מסעדה כזו יוקרתית או רומנטית, שני אספקטים שזוכים לביקוש גבוה בארץ. סיבה נוספת יכולה להיות שהמנות לא פוטוגניות כמו במטבחים אחרים. לא הייתי במקסיקו אז אני מודה שלא נחשפתי למטבח המקסיקני יותר מדי, אבל המאכל המקסיקני צ׳ילי קון קרנה הוא אחת האהובים עלי, גם לבשל וגם ולהזמין. אני גם אוהב לנסות מסעדות עם טעמים שונים ומגוונים אז שמישהו בעבודה המליץ על לה מעלה – מסעדה מקסיקנית שלא היכרתי, ידעתי שיגיע יום ואגיע אליה. לא מזמן אספתי כמה חברים כולל אחת שטיילה במקסיקו ואף אכלה במסעדה ואהבה אותה והגענו אליה. היא ממוקמת ברחוב שביל המרץ 3, תל אביב.

התחלנו עם אלכוהול. יש מגוון נאה של קוקטיילים. הזמנו גרינגו ג׳ינג׳ר, פיפינו טקילה, טאקי פאפי מרגריטה ובלודי מארי. כולן היו אחלה. אני הזמנתי פיפינו טקילה שהייתה חריפה כמו שאני אוהב. 

20240110_194702

המשכנו עם סביצ׳ה  מוסר ים שכלל מנגו, צ'ילי, בצל סגול,שעועית שחורה וכוסברה שהגיע עם נאצ׳וס. אני פחות התחברתי אבל השאר אהבו. כמות הדג הייתה נדיבה מאוד.

20240110_194937

המשכנו עם קלמרס פריטוס, קלמרי מושרה בלבן, מקומח ומטוגן- קון מיונז אדובו צ'יפוטלה ולימון. מנה מושחתת ומוצלחת למי שאוהב קלמרי. קשה לטעות איתה. 

20240110_195539

הזמנו גם שלושה סוגי טאקוס. טאקו קרנה שכלל אסאדו, אונטריב, אוסובוקו ושפונדרה בבישול ארוך יין אדום, תפוזים וירקות שורש עם סלסה רוחה, בצל צ'ילי וכוסברה, טאקו פויו שכלל פרגית צלוייה, רוטב ברביקיו, חלפיניו מוחמץ,בצל סגול, כוסברה וגבינת וואחקה, וטאקו וגאנו שכלל תבשיל שעועית שחורה, תירס וצ'ילי, גוואקמולי, סלסה וכוסברה. שלושת הסוגים היו מוצלחים וטעימים אף שקטנים.

20240110_200455

20240110_200505

סיימנו את המנות הראשונות עם מנה שלא נתקלים בה כמעט בארץ. טמאל – מדובר כופתאת מסה הרינה(קמח תירס מתובל) ממולאת פריחולס ותבשיל שעועית ופלפלים, מאודה במשך כמה שעות ומוגשת עם תוספות לבחירה. אנחנו הזמנו טמאל דה קסו שכלל פונדו פרמזן וצ'דר, צ'דר מגורד, גבינת וואחקה, ממרח שעועית (פריחולס), סלסה רוחה, סלסה ורדה, פיקו דה גאיו, כוסברה וגוואקמולי. מנה מיוחדת מאוד, שמאתגר מאוד לחתוך לחלוק אותה. אני אהבתי מאוד את הייחודיות שלה אף שהטאקוס היו טעימים יותר.

20240110_200502

הגענו לעיקריות והודות לגודל המנות הראשונות היה לנו עוד מקום. הזמנו שתי מנות של קרנה סטרוגנוף, מנה שכללה נתחי שייטל ברוטב פטריות, שמנת, אדובו, פלפל שחור, כוסברה, צ'ילי אדום מוגש על אורז ופרמזן מלמעלה. מבחינתי כל המרכיבים במנה היו דברים שאהבתי והסתקרנתי לראות אותם משתלבים ביחד. אהבתי מאוד את התוצאה ובמיוחד את הרוטב של המנה שהיה נפלא. מבחינתי זו הייתה המנה המוצלחת ביותר בארוחה.

20240110_203135

הזמנו גם צ'ילי קון קרנה שכללה תבשיל בקר פיקנטי, שעועית, פלפלים ותירס, על אורז עם צ'דר, שמנת חמוצה וקריספי טורטיה. אהבתי לראות שהמנה הגיעה בצורה שונה שהיכרתי ממקומות אחרים שהגישו אותה בארץ. היא לא הייתה חריפה במיוחד אותה אבל עדיין טעימה. 

20240110_203140

המנה הנוספת שהוזמנה הייתה בופלו ווינגס – כנפיים ברוטב בופלו חריף אסלי עם דיפ גבינה כחולה וסלרי. מנה לא גדולה וחביבה.

20240110_202819

היינו צריכים לסיים עם קינוח מקסיקני ובחרנו בצ׳ורוס. הם הגיעו בגודל מרשים למדי, לא סתם קראו למנה צ׳ורוס סברס. סיום מתוק לארוחה. 

20240110_205526

לסיכום, אף שלא התחברתי לכל המנות, את אלה שכן אהבתי מאוד. יש גם ייחודיות פה בטעמים שלא נתקלתי בה במסעדות אחרות. זה תמיד כיף להיחשף למטבחים נוספים. בהחלט אחזור לפה לנסות מנות נוספות. 

ציון 8

תאריך הביקורת 10/01/2024

סה"כ עלה 796 ש"ח לארבעה סועדים

– גרינגו ג׳ינג׳ר 48 ש״ח
– פיפינו טקילה 48 ש״ח
– טאקי פאפי מרגריטה 48 ש״ח
– בלודי מארי 46 ש״ח
– קלמרס פריטוס 52 ש״ח
– סביצ׳ה 58 ש״ח
– טאקו וגאנו 40 ש״ח
– טאקו פויו 42 ש״ח
– טאקו קרנה 14 ש״ח
– טמאל דה קסו 64 ש״ח
– קרנה סטרוגנוף  87 ש״ח
– קרנה סטרוגנוף  87 ש״ח
– צ׳ילי קון קרנה  72 ש״ח
– באפלו וינגס  52 ש״ח
– צ׳ורוס  38 ש״ח

אתר המסעדה

כתיבת תגובה