לתחושתי, כמות המסעדות הסיניות בארץ הולכת ופוחתת. מדובר במטבח שהישראלים פחות מתחברים אליו בימים אלה או לפחות למטבח הסיני שהיינו רגילים אליו משנות השמונים שכלל אגרולים ומרק וונטון למנה ראשונה, מנות בקר,עוף או פירות ים בסגנון חמוץ מתוק,בלימון, סצ׳ואן או בוטנים לעיקרית, ובננה מטוגנת לקינוח.
אם זאת, אמא שלי מאוד אוהבת את המטבח הזה, אז תרתי אחר מסעדה כזו בסמוך לבית לסין לפני ההצגה שהזמנו ומצאתי את הבית הסיני פקין דאק האוס ברחוב בוגרשוב 34, תל אביב.
כשהגענו והסתכלנו על התפריט, לא היה את מרק הוונטון האהוב עלינו אז לקחנו אגרול. טעם סטנדרטי, אף שהרוטב צ׳ילי מתוק הרגיש פשוט כמו שמזמינים מהסופר ולא משהו משודרג יותר.
למנה עיקרית, לא הייתה את המנה האהובה עלי, בקר סצ׳ואן אז לקחתי מנה דומה, בקר עם פלפלים חריפים שכוללת רוטב סויה ואורז מאודה. הפלפלים הירוקים אכן היו חריפים מאוד. המנה הייתה סבירה, לא יותר.
לקחנו גם מנת עוף חמוץ מתוק, גם פה, טעם סביר, הבלילה הייתה מתוקה מדי והיה אפשר לעשות את חתיכות העוף קטנות יותר על מנת שיהיה נוח יותר לאכול אותן.
לסיכום, עדיין לא מצאנו מסעדה סינית שמשתווה לסינית האדומה בדיזנגוף, אבל לא איבדנו תקווה. אגב למי שבאיזור, יאפה כנאפה פתחו סניף נוסף ברחוב דיזנגוף עם כנאפה מעולה שאיתנו קינחנו בשילוב עם תה טורקי.
ציון 6.5
תאריך הביקורת 19/06/2023
סה"כ עלה 198 ש"ח לשני סועדים
– אגרול 32 ש״ח
– בקר עם פלפלים חריפים 88 ש״ח
– עוף חמוץ מתוק 78 ש״ח